bakning12
Som vi har längtat efter att ha ordning på grejerna i skafferiet, speciellt när det blir en bakdag här hemma. Äntligen står allting prydligt på sin plats och nu kan åtminstone två av barnen bara ställa sig på pallen för att nå mjöl eller ägg utan att behöva hjälp.bakning1 bakning2 bakning4 bakning6Förra året hade vi som nyårslöfte att baka allt bröd förutom knäckebröd och det har vi klarat för det mesta, någon brödpåse har absolut slunkit med hem från affären men nu när vi väl satt bakning i rutin så fungerar det förträffligt bra måste jag säga. Dessutom blir det en mysig stund då vi åstadkommer någonting tillsammans.bakning10bakning5 bakning7 bakning13
Våra fantastiska hjälpredor. Men nu har de precis åkt iväg med pappan för att åka skridskor innan det hinner mörkna. De fick med sig både nybakat bröd och varm choklad. Jag och lillebror stannar hemma, läser bok, kurar i soffan och kurerar oss.bakning9 bakning8bakning15bakning11Vi bakade bröd och åt lunch samtidigt. Lillebror är febrig men ville förstås vara med på ett hörn ändå och kämpade på tappert i en timme.

Brödet blev toppen, allt som behövs är en klick smör och de ska förstås helst ätas ljumma. Recept hittar ni här.

SAMSUNG CSC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *