Recept: Teffgröt med vanilj

Teff är ett afrikanskt sädesslag som påminner lite om amaranth och quinoa till utseendet. Jag har länge använt teffmjöl när jag bakat, dels för att det har en underbart god smak och dels för att det är naturligt glutenfritt.

För ett tag sedan hittade jag teffkorn i matbutiken och jag har använt dem både för att göra gröt och som ingrediens i matigare sallader. Smaken är nästan lite söt och därför passar det så himla bra just till gröt.

Teff_porridge

Teffgröt

1 portion 

  • 3 msk teffkorn
  • 2,5 dl vatten
  • 1 krm vaniljpulver

Blanda teffkorn, vatten och vaniljpulver i en liten kastrull. Låt gröten koka upp och låt den sedan småkoka i ungefär 20 minuter. Toppa med något gott, jag hade skivad mango, blåbär och cashewnötter.

Teff_porridge-002

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *