_DSC0371-001

Nybakade muffins kan förgylla vilken dag som helst. Det går snabbt att baka muffins och därför kan man ju även göra det en vardagkväll om man vill. Men ibland är det ju kul att göra något extra till helgens kaffepauser och detta recept på chokladmuffins är en personlig favorit som jag gjort många gånger. Receptet ger 6-8 muffins beroende på hur stora formar man har och hur mycket man fyller dem. Jag brukar föredra att göra små satser när jag bakar, annars blir det bara att frysen står överfull inom loppet av ett par månader. Vill man ha fler muffins kan man naturligtvis dubbla receptet. 

Desserter & Bakverk

Chokladmuffins (glutenfria + vegan)

1 chiaägg (1 msk chiafrön + 3 msk vatten)

1,5 dl majsmjöl

1 dl ljust teffmjöl

3/4 dl kokosblomssocker

1 tsk bakpulver

2 msk kakao

1 nypa himalayasalt

1 dl vegetabilisk yoghurt, exempelvis havre eller soja

 

Blanda chiaägget i en liten skål och ställ åt sidan. Chiafrön sväller i vätska och efter en stund kommer ”ägget” att ha fått en geléliknande konsistens.

Blanda under tiden samman de torra ingredienserna i en större bunke.

Tillsätt yoghurten och till sist chiaägget. Ställ ut 6-8 muffinsformar på en muffinsplåt eller en vanlig plåt och fyll formarna med smet. Om du vill ha en extra lyxig variant kan du stoppa ner en liten bit choklad i varje form som får smälta i ugnen.

Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 10-15 minuter. Låt svalna något innan servering.

 

Desserter & Bakverk-001

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *