_DSC0135-001
Imorse vaknade jag med ett ansikte som var bra mycket större än vanligt. En envis visdomstand vill inte sluta bråka med mig och resultatet? En kind som mer liknar en hamsters. Jag hade ju så många planer för den här veckan men efter att ha tittat mig i spegeln imorse insåg jag att planerna fick skjutas på framtiden och istället fick den här måndagen bli en lugn dag hemma. En lång skogspromenad orkade jag i alla fall med, men jag kan inte hjälpa att bli besviken på att mina planer gick i stöpet. Jag hoppas att värken och svullnaden ger med sig (vill verkligen inte dra ut tanden pga verkar vara superläskigt) så att jag snart kan göra allt som jag planerat. Så länge tänker jag sitta på balkongen och dricka kaffe, läsa böcker, mumsa på ekologiska dadlar och skissa på nya recept.

Såklart tänkte jag även dela med mig av ett recept, ett recept som jag höftade ihop en söndagskväll för några veckor sedan. Lite av det, lite av det och så lite av det. Ungefär så såg det ut när jag gjorde denna krispiga granola första gången. Om du som jag gillar när det är krispigt, nötigt och lite sött kommer du älska detta recept. Med bara tre ingredienser svänger du ihop denna granola som passar lika bra i yoghurten som i salladen.

_DSC0160-001

Crispy granola

1 liten burk

8 dadlar
1 dl cashewnötter
2 dl havregryn

Blötlägg dadlarna i ett par timmar och mixa sedan till en slät puré (häll av blötläggningsvattnet först). Hacka cashewnötterna grovt och blanda sedan samman dem med dadelpurén och havregrynen. Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 225 grader i 10-20 minuter. Antalet minuter varierar stort mellan olika ugnar så det bästa är att hålla koll på granolan och se till att den inte bränns. Den är klar när den fått gyllenbrun färg och känns krispig på ytan. Låt svalna och använd sedan som topping.

 

_DSC0167-001

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with Rookie

7 Comments

 • Jag drog ut en bråkande visdomsord för ett par år sedan. Var jättenervös innan men är så glad att jag gjorde det! Tack vare bedövningen gjorde det inte ont alls. Och ingen tand som bråkar mer.
  Hoppas din tand blir snäll mot dig snart.
  Kram

  • Hahaha, att dra ut visdomsord kan inte vara enkelt 😉 Förstår att det är skönt att dra ut de bråkande tänderna och bli av med dem, men jag är så rädd för att göra det. Jag har inte tandläkarskräck, men av någon anledning är jag livrädd för att dra ut den ändå. Idag är det inte lika svullet, men det värker och jag kan nästan känna hur tanden pressar sig uppåt. Hoppas att den har vuxit klart för den här gången snart. Hoppas allt är bra med dig, det var ju jättekul att ses på Alpros frukostevent! 🙂 Kram <3

  • Ja verkligen superenkelt – och supergott! 🙂 Krispigt, sött och lite sådär kolasegt på samma gång. Tack, snälla du, jag hoppas också att det går över snart. Kram <3

 • Svar: Tack Sofia, det var otrolig härligt och inspirerande att vistas i en så fin miljö med en härlig person och bra bloggare. Det är något alla borde göra mer, ha mindre bloggträffar!

  Ja det har verkligen varit fullrulle men som tur är bara med roligheter så det har fungerar väldigt bra ändå 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *