Glass med pepparkakskross och granatäpple

_dsc0034-2

Hej fina ni! Hoppas ni har haft en bra start på veckan! Kan ni förstå att halva december snart har gått och att det bara är typ en vecka kvar till jul? Vi har så smått börjat prata om vilken julmat som ska finnas på julbordet i år och vad vi ska göra under ledigheten. Jag ser fram emot att koppla av några dagar och lägga allt vad sociala medier, blogg och tillgänglighet heter åt sidan. Även om jag älskar det jag gör så ska det bli skönt med några dagar av total ledighet.

Exakt vad vi hittar på under ledigheten är inte helt bestämt än, kanske åker vi iväg någonstans, kanske blir vi kvar hemma. Klart är i alla fall att det ska bli en så lugn och skön julledighet som möjligt. Och jag börjar redan nu. Antalet julklappar jag köper minskar för varje år och jag bryr mig inte det minsta om hur mycket man “ska” köpa för eller hur många saker man ska ge. Jag ger det jag vill ge och det jag tror att personen ifråga kommer uppskatta. Om det sedan kostar 300 eller 1500 tycker jag är mindre relevant. Det är så tråkigt att se denna galna julhets som råder överallt, där flest julklappar, störst och tätast gran, mest välfyllda julbord och flest Aladdin-askar vinner. För mig är tiden med nära och kära viktigast och efter jul vill jag komma tillbaka full av energi, inte uttröttad och sliten. Därför kommer vi att fokusera på enkel julmat och ganska få rätter på julbordet.

 

_dsc0029-001

 

Vi brukar faktiskt inte ha någon efterrätt på själva julafton, men det kan hända att det blir på juldagen eller annandagen. Jag har i alla fall suttit och tryckt på världens enklaste juldessert (jag lagade och fotade detta för LÄNGE sedan) som jag idag tänkte dela med mig av. Glass, pepparkakor och granatäpple. Mer behövs inte. Det är så vansinnigt enkelt att vissa kanske till och med tycker att det är tråkigt. Men när det är så mycket annat som ska ordnas till jul tycker jag att det kan vara skönt att ha en efterrätt som i stort sett lagar sig själv.

 

_dsc0103-2

 

Glass med pepparkakskross och granatäpple

Du behöver:

Vaniljglass (jag använde vegansk glass men du väljer själv vilken sort du vill använda)
Pepparkakor
Granatäppelkärnor

Krossa pepparkakorna i en mortel eller på en skärbräda (använd baksidan av en sked). Lägg upp glass i skålar och strö över pepparkakskrosset samt granatäppelkärnor. Dekorera eventuellt med en skiva apelsin och en kanelstång. Servera!

 

opublicerat

_dsc0043-2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *