Teff är ett afrikanskt sädesslag som påminner lite om amaranth och quinoa till utseendet. Jag har länge använt teffmjöl när jag bakat, dels för att det har en underbart god smak och dels för att det är naturligt glutenfritt.
För ett tag sedan hittade jag teffkorn i matbutiken och jag har använt dem både för att göra gröt och som ingrediens i matigare sallader. Smaken är nästan lite söt och därför passar det så himla bra just till gröt.
Teffgröt
1 portion
- 3 msk teffkorn
- 2,5 dl vatten
- 1 krm vaniljpulver
Blanda teffkorn, vatten och vaniljpulver i en liten kastrull. Låt gröten koka upp och låt den sedan småkoka i ungefär 20 minuter. Toppa med något gott, jag hade skivad mango, blåbär och cashewnötter.
Nyfiken på teffgröt. Hur funkar det med teffmjöl tror du? Vilka mått samt tillagningstid?
Om och i så fall hur det funkar med teffmjöl vet jag faktiskt inte. Mitt tips är att köpa teffkorn och koka gröt på det istället 🙂