Göra eget torrschampo

God morgon! Idag är det dags för mitt tredje inlägg i min nyaste kategori om hud -och hårvård! Jag tänkte tipsa om hur man kan göra eget torrschampo. Det var en av de första produkterna jag gjorde själv och något jag använt i flera år. Torrschampo är verkligen räddaren i nöden, speciellt när man har lugg! Det är världens enklaste och du har garanterat produkterna i skafferiet.

Göra eget torrschampo © Rania Maria Photography

Som med de flesta hemmagjorda produkter finns det väldigt många olika sätt att göra det på, men såhär har jag alltid gjort och det fungerar bra för mig:

  • 2 matskedar majsstärkelse
  • Om du har mörkt hår: lite kakao för en brunare nyans som smälter in bättre i håret*
  • några droppar eterisk olja av valfri doft – inte ett måste!

Eterisk olja brukar jag hoppa över då kakao doftar tillräckligt för min del, plus att jag inte vill att mitt torrschampo ska lukta för starkt. När det kommer till att använda schampot är jag ibland är jag lat och använder fingrarna, men oftast använder jag en sminkborste. Jag häller ut lite schampo i locket, doppar penseln i det och applicerar sedan i hårbotten. Klart!

*Har du väldigt ljust hår är det alltså bättre att strunta i kakaon och låta ditt torrschampo behålla sin ljusa färg så att det inte syns lika mycket i ditt hår.

Jag ska erkänna att jag aldrig använt något annat torrschampo, så jag har egentligen inget att jämföra med men för mig fungerar det här väldigt bra i alla fall.

Göra eget torrschampo © Rania Maria Photography

All images and content are Rania Maria Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

Written By
More from

Pimp my bike

Vi var tvungna att stoppa Anna Fagerström som kom cyklandes genom majorna...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *