Four Fit Challenge

Såklart att en hänger på Myrornas och Lovelifes utamning Four Fit Challenge.

För att ta fram ett enda kg bomull kan det gå åt så mycket som 29 000 liter vatten. Och det krävs c:a 1 kg kemikalier för att producera 1 kg textil. Tänk att någon hade behövt det där vattnet för att överleva. Tänk att någon lever i de där kemikalierna för att kunna ge dig en tröja. Billigt.

Four Fit Challange går ut på att låta din garderob – under en vecka – bestå av endast fyra plagg! Undantaget underkläder, träningskläder, ytterplagg och arbetsuniform. Matcha fritt med olika skor och accessoarer. Vädra plaggen i första hand under veckan, tvätta om det behövs.

IMG_3965

Min four fit: Ett par byxor, två t-shirts och en skjorta.

Utmana dig själv att tänka mer hållbart kring mode i vår. Återanvänd det du redan har och tänk igenom dina inköp. Shoppa och klä dig mer klimatsmart helt enkelt!

Här ger stylisten Mia Anderberg dig klimatsmarta tips för din garderob. Missar heller inte The waves egna Klädoteket som jobbar med att påverka modeindustrin eller JohananN som bloggar om slow fashion.

Vi ses på #fourfitchallenge #minfourfit 

Text och foto: Helena Johnzon Dahl

 

More from The waves we make

Bloggträff och AW

Äntligen fick vi träffas, nästan alla från vårt fina blogggäng. Vi möttes...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *