What´s on. Tips vecka 7.

maxjenny

MaxJenny på Colour Emotions – Broken Illusions 

Färgsprakande utställning äntrar anrika Hallwylska museet.

För tredje året i rad presenteras under Stockholm Design Week utställningskonceptet Colour Emotions. Åtta utvalda kvinnliga kreatörer tolkar årets tema som är Broken Illusions. Utställningen äger rum på Hallwylska Museet där de färgsprakande installationerna kontrasteras i den historiska omgivningen. Curator och medverkande konstnär för Colour Emotions är inredningsdesigner och färgexpert Sara Garanty.

Årets åtta medverkande kreatörer tillsammans med Sara Garanty är: Fanny Ollas (keramiker), Lisa Hilland (möbelformgivare), Maxjenny (modedesigner), Hanna Werning (formgivare), Katarina Hornsö (konstnär), Malin Bobeck (textilkonstnär) samtMaria Skeppström & Charlotte Rheyneuclaudes (skådespelare och manusförfattare).

Här hittar the waves tidigare intervju med MaxJenny

10–19 februari 2017
Hallwylska museet
Hamngatan 4,  Stockholm

 

carolas

Alla hjärtansmiddag på STORA SKUGGANS WÄRDSHUS.

Ett stenkast från city mitt på vackra Norra Kungliga Djurgården med naturen precis utanför dörren ligger STORA SKUGGANS WÄRDSHUS. Fantastisk mat och en restaurang som drivs av den medvetna eldsjälen Carola.

Hitta dit: Tunnelbana till Universitetet och sedan promenad genom Universitetet till Stora Skuggan.
Buss 50 mot Stora Lappkärrsberget, stig av Lektorsstigen sedan promenad till Stora Skuggan.

 

kladoteket

En schysst outfit för Alla hjärtans dag (eller hela veckan) 

Hos Klädoteket hittar du väl utvalda produkter, där kärlek för mode, hållbarhet och kvalitet står i fokus. Klädoteket är en lånegarderob som lånar ut kläder och accessoarer. Sortimentet erbjuder en blandning av second hand, vintage och unika designmärken. Stilmedveten med gott samvete.

Amiralitetsgatan 2, Göteborg
Kolla in Klädotekets blogg. 

 

Syfest_

Sy- och hantverksfestivalen, 17-19 februari 

Att spinna ditt eget garn är att komma så nära råmaterialet som det går och skapa precis det garn du vill ha och behöver. På Sy- och hantverksfestivalen finns flera möjligheter att bekanta dig med handspinning och olika spinnredskap och fibrer. Fler aktiviteter och många utställare hittar du på Sy- och hantverksfestivalen, kolla här.

Sy – & Hantverksfestivalen arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö 17-19 februari 2017.
Stockholmsmässan ligger 9 km söder om Stockholm city.
Adressen är Mässvägen 1 i Älvsjö.

 

More from The waves we make

In Bloom

Människan har alltid varit beroende av naturen. Men behöver den oss? Den...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *