Glow med Hannah

The waves tar ett snack med Hannah Sjöström om ekologiska produkter och hennes senaste bok Hello Glow.

hannahsjostrom
Namn
Hannah Sjöström
Familj . Man och dotter, 11 år
Gör : Journalist, författare och föreläsare
Intressen : Yoga, naturen, vandring och skönhetsprodukter!
Aktuell med boken Hello Glow

Du driver sajten Naturligt snygg, berätta om den.

– Den började som min personliga blogg för snart 9 år sen där jag skrev om naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter och försökte lära mig mer om ingredienser och annat. I dag har den vuxit till en redaktionell sajt, e-handel och bloggportal. Fokus är naturligt, hållbart och holistiskt.

olja

Hur kom det sig att du började med naturliga produkter?

– Jag förstod att mainstream hudvård innehåll petrokemiska ingredienser och det kändes så himla ofräscht. Jag testade naturligt/eko och fick så mycket bättre resultat i huden, så jag blev triggad att fortsätta när huden fick sånt glow!

Vilka är miljövärstingarna i badrumsskåpet?

– Produkter med syntetiska silikoner åker tyvärr ut i våra vatten, och fångas inte upp i våra reningsverk, och sen finns det också PFAS i en del sminkprodukter och de bryts inte heller ned i vår miljö. Mineralolja är ju baserad på petroleum och det är ju inte så hållbart heller.

helloglow

Berätta om boken Hello Glow

– Jag ville ge en guide till hur man genom olika livsstilsval kan förbättra huden inifrån. Det är mycket fokus på produkter i dag, men de kan tyvärr inte hjälpa alla hudåkommor eller hudtillstånd. En anti-inflammatorisk kost, bra sömn, andning – det finns mycket kan kan göra för att stärka huden och få den att stråla. Man brukar säga att 80 % är livsstilen, resten är gener när det kommer till våra hudresultat.

Vad är hudens bästa vän?

– Det är högst individuellt. Men hudens värsta ovän är solen. Solskador kan man aldrig reversera, men andra problem kan man läka, som tex acne, eksem och annat. Men solens skador bär vi med oss hela livet.

Vilken lärdom tar du med dig från boken?

– Massor! Men intressant insikt är att man med hjälp av motion kan föryngra huden avsevärt. Det är aldrig för sent att börja ett hälsosammare liv!

hannah

Vad gör du för att stressa ner?

Mediterar, går i skogen och tränar yoga.

Vilken skönhetsprodukt kan du inte vara utan?

Ansikstolja! Finns inget bättre sätt att återfukta och mjukgöra huden som att mata dem med vitaminer, fettsyror och antioxidanter från naturens egna oljor!

hatt

Vad gör du helst en ledig lördag?

– Lång frukost med DI Weekend, gröt pimpad med ärtprotein, kokosolja, linfrön, jordnötssmör och gärna färska bär. Sen packar vi med en termos kaffe och åker iväg till ett naturreservat för en långvandring i skogen. Jag tar gärna också ett pass yoga och avslutar med soffmys och mörk choklad!

 

greens

Slutligen, vilka är dina bästa hudvårdstips?

– Jag har såååå många! Men om man är ute efter ett snabbt resultat i huden är det enkelt att ta bort gluten och socker ur kosten och efter bara ett par dagar kommer man att märka minskade porer, mindre blommor, mindre rödhet och en jämnare hudton. Lägg till en sovtimme, öka intaget av vatten och olja invärtes (tex Omega 3) så kommer ni att märka ännu bättre resultat! Man kan också läsa min bok – där har jag samlat fler bra tips!

 

Mer inspiration från Hannah hittar du på hennes sida Naturligt snyggt.

The waves snackar skönhet med Emmi Snicker 

More from The waves we make

Stickling-och fröbyte AW

  The waves we make bjuder in till Stickling-och fröbytar AW tillsammans...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *