Litteraturvecka – vårens skörd av trädgårdsböcker – tips 3

Det var en gång en trädgård 2

Dagens boktips:

Det var en gång en trädgård – minnen från ett odlarliv av Karin Berglund

”Det var en gång en trädgård” är inget mindre än en förtjusande bok av en förtjusande människa. Karin började sin trädgårdsbana som ekonomireporter på DN på 70-talet. Genom sitt arbete fick hon inblick i den smutsiga handeln med baslivsmedel, och för att slippa vara beroende av oetiska storföretag började hon odla mat på egen hand. Hon gick även över till att skriva om odling, både i tidningar och de många trädgårdsböcker hon givit ut med genom åren.

I Karins nya bok får vi ta del av minnen från hennes odlarliv, tänkvärda reflektioner, liksom av trädgårdar och konst som påverkat och inspirerat henne. Så fint också med det lite mindre formatet!

I vintras, när vi besökte Karin för att spela in Odlarna, hade hon just lämnat manus och var så glad över att ha fått med ett par av sina älsklingsverk ur konsthistorien som bilder i boken. Hennes kärlek till de bilderna är en av många saker du kan höra henne berätta om i avsnitt 15 av Odlarna, och bilderna kan du förstås se i “Det var en gång en trädgård”.

//Anna och Olof

Se även:
Litteraturvecka – vårens skörd av trädgårdsböcker – tips 1
Litteraturvecka – vårens skörd av trädgårdsböcker – tips 2

Det var en gång en trädgård 1

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *