Andfair lanserar ekologiska sidensjalar laddade med livet

Inspirerad av tanken på en mer hållbar miljö och livsstil, har Andfair i flera år jobbat med mode och design. Andfair startade som en webshop och var en av de första att ta några av världens mest intressanta, hållbara modemärke till Sverige. Nu lanserar man en kollektion lyxiga sidensjalar helt i egen design. En kollektion som vill påminna användaren att det är ok att vara sårbar men samtidigt vacker, stark och kraftfull.

Andfair-Broken but complete
Broken but complete. Livet är ett pussel där alla bitar räknas. Varje bit tar oss på en resa genom livet, även de dagar när bitarna inte passar eller håller ihop.

 

”Jag brinner för miljö och social hållbarhet. Genom vår design och sättet att producera vill vi inspirera till att leva och konsumera hållbart”, säger Annika Göth Nilsson, Creative director och grundare av Andfair. ”Därför är jag enormt stolt att nu lansera vår egen kollektion ekologiska sidensjalar med grafiska print, laddade med livsfunderingar, känslor och kärlek.”

Annika Göth Nilsson founder of Andfair
Annika Göth Nilson, Creative director och grundare av Andfair.

Andfair arbetar numera uteslutande med en egen design. Den nya kollektionen erbjuder sidensjalar i 100% ekologisk, GOTS-certifierad siden för moderna människor. Människor med en avslappnad inställning till mode och stil, och med en vilja att ta sig an livet vad det än ger. Andfair hittar inspiration i livet och lyfter fram känslan av att vara en sårbar men samtidigt vacker, stark och kraftfull människa. Andfair är hållbar lyx, produkter av högsta kvalitet framtagna med kärlek och omtanke om såväl människor som natur.

För Andfair finns inga gränser till hur man bör eller inte bör klä sig. Denna första kollektion med unisexaccessoarer är en liten, tight kollektion bestående av två mönster. En påminnelse om livet och inspirerad av känslan att gå från trasig till hel. Livets pussel, med många olika delar som alla räknas och är värdefulla.

 the waves we make
Beauty beyond the cracks. Stanna upp, se dig omkring och andas. Det vackra finns även i det trasiga, det som krackelerar. Genom sprickorna börjar vi se klart.

Vid ekologisk produktion av siden besprutas inte mullbärsplantorna, som sidenlarven lever av. Hanteringen av silkepuppan är varsam för att få så hög kvalitet på silkefiber som möjligt. Dessutom följer man en schysst produktionsprocess även för de människor som utför arbetet.

 

Kolla in fler plagg hos Andfair.

More from The waves we make

Lucka 1 Toylamp

Lucka 1 i hållbarhetskalendern Toylamp (en av 24 återbruksidéer) Varje dag fram...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *