Återvinningsfesten Hornstull

Sista söndagen i maj varje år fylls gatorna i Hornstull snabbt av peppade Hornstullsbor som säljer sina loppisprylar till hugade spekulanter, och på borden erbjuds allt från råkost till rullskridskor. Du möts av galgar med snyggfynd kors och tvärs i stadsdelen och små “pop-up butiker” längs gatorna. Alla är välkomna att fynda!

I år firas Återvinningsfesten för femtonde året i rad. Förutom att fynda hos alla Hornstullsbor och hänga med andra loppisentusiaster har föreningen Medveten Konsumtion fixat andra roliga aktiviteter!

Utanför Gallerian längst ner på Hornsbruksgatan kan du:

– Hämta en gratis säljpåse hos Sellpy
– Vinna en bil för en dag hos elbilspoolen aimo
– Hitta miljövänliga mensskydd hos ImseVimse
– Fixa & laga dina loppisfynd med Don för Persons verktyg och hantverkare!
– Lämna kläder och prylar till Stockholms Stadsmission
– Lämna bärbart farligt avfall till Stockholm Vatten och Avfall

Inne i Gallerian kan du:

– Skapa nya saker av dina loppisfynd (porslin, dukar, ljusstakar, lampskärmar etc) med hjälp av Don för Persons inredare Maria Kingsley Design. Läs mer här: https://www.facebook.com/events/618160342018617/

På Lindvallsplan kan du:

– Besöka Återvinningsfestens arrangör Medveten Konsumtion där det händer lite överraskningar under dagen. Bland annat vernissage & filmvisning med studenter från Röda Korsets folkhögskola och kursen ”ledarskap för en hållbar värld”! Du kan även spana in våra T-shirts ”3000 kronor”.
– Hänga med Hygglos uthyrare och ta bild i deras photobooth. Musik, bullar & roliga prylar!

Folkfesten drivs av den ideella föreningen Medveten Konsumtion och sponsras av flera samarbetspartners och Hornstull Centrum.

På vår hemsida kan du som boende i Hornstull anmäla dig som säljare till årets Återvinningsfest, signa upp på vårt nyhetsbrev, kontakta oss samt läsa mycket mer om årets folkfest, dess historia men också de härliga aktiviteterna som kommer anordnas under dagen!

Sedan 2015 har föreningen Medveten Konsumtion tagit vid och arrangerar Nordens största loppis i Hornstull, som alltid sker sista söndagen i maj. År 2017 slog vi dessutom besöksrekord – drygt 100.000 loppisentusiaster besökte Återvinningsfesten och det rekordet hölls även år 2018.

Fler bilder fån tidigare år på Återvinningsfesten 

Mer info hittar du här www.atervinningsfesten.se 

 

More from The waves we make

Malin

Malin inspirerar de flesta både på TV och på sin egna blogg,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *