Dahlior åh dahlior

IMG_1258

Bläddrar i Elisabeth Svalin Gunnarssons bok Dahlior och drömmer om dessa vackra blommor som finns i alla färger förutom blått. Till våren är det dags att sätta lökarna, och här ger Elisabeth sina tips och bra information på odling och dahlior. Det finns drygt 55 000 namngivna sorter och det finns en dahlia för varje smak. Vild, passionerad, otyglad eller stram och elegant…

 

dahlior

Här får du veta allt om såväl berömda som mindre kända dahliasorter, hur du sköter dem, dahlian som rabatt- och snittblomma, vinterförvaring och förökning. Du får också ta del av dahlians spännande resa från Mexiko, där den idag är nationalblomma, till att spridas över hela världen.

Elisabeth Svalin Gunnarsson är skribent och fotograf med trädgård, historia och arkitektur som ämnesområden. Hon har tidigare gett ut böcker som I trädgårdsmästarens spår (2013) och Blommor! Kulturhistoria och odling (2014). Dahlior gavs första gången ut 2010 och ges nu ut i en ny utgåva.

Här ger Elisabeth en kort info om odling och dahlior. 

Du kan också kolla in Elisabeths sida Kulturträdgård

More from The waves we make

Ostrondykaren Lotta Klemming

Vildplockade ostron från svala vatten tillhör världens mer exklusiva råvaror – men...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *