Andras skörd

Wok som Olof lagat på bland annat broccoli och paprika från Ekodirekt i Enskededalen.
Wok som Olof lagat på bland annat broccoli och paprika från Ekodirekt i Enskededalen.

Eftersom vi vill äta fler saker än potatis, bondbönor, jordärtskockor, squash och lök – det från våra egna land som räcker året om – handlar vi även en hel del mat i butik. Så himla bra då att det poppar upp fler och fler ekomataffärer i Stockholm. Från att det för några år sedan fanns typ en, finns det idag en hel massa (samtidigt som de stora matvarukedjorna får bättre och bättre ekoutbud) och en behöver egentligen inte alls odla själv längre för att få tag på bra ekologisk och närproducerad mat.

Tanken är att vi ska dela med oss av tips på affärer och restauranger med ekoprofil här på bloggen, och först ut är Ekodirekt i Enskededalen. Här finns allt en behöver – både mat och hygienartiklar – och dessutom en cafédel för den som vill fika på plats. För oss ligger denna affär ungefär halvvägs på vår väg till lotten, alltså perfekt när vi behöver pausa och köpa glass för att orka cykla hela vägen fram eller komplettera den egna skörden på vägen hem. Den som inte har vägarna förbi kan istället handla via deras webbshop – i Stockholmsområdet levererar de ända fram till dörren med biogasbil.

//Anna

Tags from the story

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *