LAYERED x Klippan

Utöver mattor, möbler och kuddar har Layered blivit med stora, mjuka yllefiltar i samma ikoniska mönster som de är så uppskattade för. Filtarna har producerats i samarbete med det erkända textilföretaget Klippan Yllefabrik vilket resulterat i både hög design- och kvalitetsgrad.

Denna nya produkt ger ännu fler möjligheter att utforska det ”Layerska” uttrycket i form av mönster och material men även möjligheten att få samarbeta med fler företag som, likt Layered, är hållbarhetsdrivna. Klippan grundades 1879 och har sedan starten tillverkat ullprodukter av bästa kvalitet. I samarbetet med Layered används enbart naturliga material och lammullen har tagits fram på etiskt vis samt är spårbar till gårdar i Nya Zealand.

Filtarna får sin mjuka och elastiska känsla tack vare sin höga andel ullfiber som endast går att få av ull som kommer från första klippningen av sju månaders lamm. Alla filtar tillverkas sedan i Klippanfabriken i södra Sverige.

Designen på filtarna kommer från några av Layereds mest älskade kollektioner. Poppykalas med motiven Secret Garden och Flower Field (vinnare av Elle Decoration Design Award 2019 och framröstad som årets matta i Plaza Interiör). Dessa består av lekfulla mönster i dämpade naturliga och pastelliga toner. Det tredje mönstret, Anemone, finns i flera olika färger och storlekar. Det är en grafisk tolkning av Layereds grundare Malin Glemmes favoritblomma. Tre av mönstren finns även för den medvetne föräldern som babyfiltar.

More from The waves we make

Svensk vinnare i internationell designtävling med innovativ designidé.

Designern och Beckmansstudenten Filippa Fuxe 24 år, som snart slutfört sitt första år...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *