Foto: Francesca d'Amico Photo
Foto: Francesca d’Amico Photo

Klädoteket har verkligen växt det senaste! Vi är inte längre ”bara” en butik där man kan få tag i riktigt schyssta kläder. Vi jobbar aktivt med att påverka människors konsumtionsbeteende genom olika events, workshops eller föreläsningar. I Klädotekets lokaler har vi förutom butiken utvecklat en studio och showroom. Studion är i uppstart (more to come) medans showroomet redan fått testa på hur det är att ha olika tillställningar 🙂

De närmsta två veckorna kommer Somenid att flytta in i vårt showroom och hålla en pop up butik! Designen och konstnären Elin Andersson står bakom märket som hon startade 2013 och skapar både inredning och illustrationer.

Foto: Francesca d'Amico Photo
Foto: Francesca d’Amico Photo

”Jag tycker det är viktigt att fundera kring vilken typ av verksamhet man vill ha redan från start, och siktar alltid efter ett så miljövänligt alternativ som möjligt gällande material och bryr mig mer om en schysst produktion än att välja det billigaste alternativet. I linje med detta samt målet att blanda konst och mode, är små upplagor mer intressant än massproduktion, och en hel del sys upp av mig personligen i min lilla studio.” – Elin Andersson

Foto: Francesca d'Amico Photo
Foto: Francesca d’Amico Photo

 

Foto: Francesca d'Amico Photo
Foto: Francesca d’Amico Photo

Kickoffen är nu i veckan och vi lovar en superfin upplevelse för ögat och härliga samtal med bland annat Elin själv. Välkomna!

 

Somenid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *