Green Laces öppnar ny butik

Nu öppnar Green Laces med ett helt nytt butikskoncept på Götgatan 28 i Stockholm.

Designduon Stina Rolf och Kristoffer Knudsen ligger bakom inredningen, präglad av mötet mellan geometriska och organiska former, hårda och mjuka material, klara och jordiga färger. De platsspecifka hyllorna är i aluminium och trä, monterade på kalkmålade väggar. För att ge det lilla utrymmet en luftig känsla lämnas fönstret fritt. Knudsens podium i grå och rosa toner i mitten av rummet agerar display. Sittmöblerna av Rolf är handgjorda i samma Oeko-tex®-certiferade, veganska konstskinn som Green Laces Brands skor, med invävda remmar i kontrasterande rosa konstmocka.

Genom att ta fram det gamla golvet med minnen från en eldstad och koleldning hedras de som haft verksamhet i lokalen tidigare. Kaffehandeln, seriebokhandeln och nu senast den skobutik som låg där i 30 år innan Green Laces tog över. En stor spegel från den tidigare butiken har bevarats och omsorgsfullt fyttats från en vägg till en annan. Utrymmet speglar produkternas genomtänkta design, höga kvalitet och produktionssättet där högteknologisk utveckling, innovativt framställda och organiska material och etiska förhållanden är bärande pelare.

Green Laces är både en återförsäljare och ett eget märke. Utöver Green Laces Brand består sortimentet av MoEa, Rombaut, Veja, Virón, Saye, Teva med flera.

More from The waves we make

Ismyntate från Södern från boken Modern självhushållning

Ett svalkande recept på ismyntate av Alva Herdevall och Anders Rydell ur boken Modern...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *