SAMSUNG CSC

Hej och välkommen hit! Här kommer du få följa mig, Fanny, och min familj genom vardagen i all dess enkelhet. Vi är nyblivna husägare som försöker skapa oss ett lugnare liv och hushålla med det vi kan. Vi har som mål att bli självförsörjande på flera råvaror och började med frösådden redan i slutet av februari, vilket kan tyckas lite väl tidigt med tanke på att det så här i efterhand har blivit knökfullt i både köket och övriga huset men vi var så otroligt sugna på att sätta igång med odlingarna att vi bara inte kunde vänta. Jag beställde fröer från Runåbergs för att slippa sålla så mycket eftersom de endast har ekologiska sorter. Vi hade bunkrat både glasspinnar och mjölkkartonger innan vi började rulla krukor och barnen fick sätta de första fröerna.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
Nu är både gurkorna och tomaterna enorma och har fått flytta till zinkhinkar och foderhinkar. De bor uppe i ett av de blivande barnrummen för tillfället och har bästa utsikten i hela huset. Riktiga VIP-plantor om jag får säga det själv.
SAMSUNG CSC
I köket har vinterväxterna fått flytta upp på skåpet och alla sticklingar och små plantor (som inte är så små längre) trängs i de båda fönstren. Squashen fick en hedersplats på en trave böcker innan jag skolade om dem och en daglilja står på golvet till kaninens stora lycka. Det börjar minst sagt bli trångt inomhus men det kan bli några ordentliga köldknäppar ända fram till juni när man bor så långt norrut som vi gör, därför gäller det att hålla igen och inte sätta ut plantorna i växthuset för tidigt. Vi har köpt fiberduk och ska skaffa en frostvakt för att vara på den säkra sidan, så de varken dör av den starka vårsolen eller en oförutsedd frostnatt nu när de snart ska få flytta ut i växthuset.
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
Den här tiden på året har de första vårblommorna just börjat slå ut och som jag längtat! Backskärvfrö, vit- och blåsippor som barnen plockat in från gräsmattan har agerat stillében i varje vrå de sista dagarna. Minnen från mina egna barndomssomrar med barfota dagar, den ack så välbehövliga tristessen och framförallt friheten gör sig påmind och jag är så glad att vi slipper en sommar till i vår varma lägenhet, nu är det bara att öppna dörren och kliva ut i trädgården. Den är inte så prunkande som köket just för tillfället men det ska det bli ändring på inom de närmsta åren. Tänk att ha en egen berså bredvid en blomsteräng att sitta och sörpla kaffe i medan barnen springer runt fötterna och leker.Ha en fin dag och vad roligt att du hittat hit!

 

 

 

2 Comments

  • Vad mysigt du har här inne, glad att jag hittade till din nystartade blogg 🙂 Härligt att fler tar steget och flyttar. Själva flyttade vi ut på landet mitt i mellan åkrar och skogar. Ingen ordentlig kollektivtrafik, inga butiker, inga grannar. Men vi älskar det, precis som ni älskar er bullerby! Hoppas läsa mer om ert liv snart! Kram Mary

    • Tack rara! Så fint att höra 🙂 Ja, jag har faktiskt följt er resa och det ser helt fantastiskt ut i er lilla by! Vi flyttade i december men för mig är det egentligen inget nytt att bo så här. Jag växte upp i en liten by med sju gårdar men sedan jag själv fick barn blev på något sätt den självklara önskan att få ge dem en lika fri barndom som jag haft. Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *