Processed with VSCOcam with t1 preset
1722 21
Nu har vi bott ett helt år i huset och det har hunnit hända mycket. Det har krävts en hel del renovering. Återställande av planlösning, bort med plastfärg, in med gjutjärnsradiatorer och återskapande av mer tidsenliga ytskikt. Även ladan och trädgården har behövt en hel del omsorg. Vi har alltid försökt att återvända så mycket som möjligt av det som redan finns på gården i materialväg och inreder gärna med arvegods och loppisfynd, dock har det blivit lite skralt med tid för just inredning detta år. Vi hoppas få mer tid till att skapa vårt hem under 2017. Rensa ur sådant som kanske passade bättre i vår moderna lägenhet i stan och framförallt skala av. Vi är inte direkt trendkänsliga men däremot älskar vi båda att fynda på blocket eller loppisar vilket ibland kan göra det svårt att skapa en gemensam vision, samtidigt är det en del av charmen med att köpa saker i andrahand, vi tycker om möblerna var för sig och sedan gäller det att pussla ihop dem för att det ska kännas helt rätt.

Vi vill gärna måla och tapetsera om på några fler ställen innan vi är klara och jag är väldigt sugen på att ha tapeten Hudiksvalls teater från Duro någonstans här hemma och även Katarina från Sandberg. Dessutom är vi sugna på att komma i ordning i köket, det är väldigt opraktiskt som det är i dag men vi tror inte på att riva ut ett fullt fungerande kök, det krävs bara lite hjärngympa för att vi ska få det att fungera bättre utifrån våra behov. Därför tänker vi bland annat platsbygga ett skafferi och renovera ett högskåp som står ute i ladan för tillfället men ska få flytta in under våren.

Vi listade några tips för ett trivsamt hem att ha som målbild:

Finns det någon plats eller behov för just den där saken som du vill köpa? Köp den inte om du inte har en stark motivering till varför den ska flytta hem till er.

En sak in/en sak ut brukar vara ett bra motto för att slippa kaos. Sälj, byt eller skänk bort sådant ni inte längre använder.
 För mycket prylar skapar oreda både i hem och själ.

Omge dig av tidlösa favoriter, handplockade möbler och saker som du fallit för, då vill du inte byta ut dem i samma utsträckning och kanske kan se förbi trender lite lättare.

Fundera över hur ni vill leva, vad ni vill spendera pengar på och framförallt vilka intressen som ska få ta plats i hemmet. Vi vill ha plats för gemensamma aktiviteter i köket som matlagning och bakning, även platser för odling och kreativitet är väldigt viktigt hemma hos oss men det kräver helt klart struktur för att inte bli kaos. Förra våren låg det allt som oftast en mysig oreda över hela köket men det ska vi ändra på det här året. Vi har även valt att måla de flesta ytor med sunda material som linoljefärg eller äggolje-
tempera, vilket jag upplever som både billigare och mer levande än plastfärg.

Hoppas ni får en fortsatt skön vecka!

2 Comments

  • jag ÄLSKAR hudiksvalls teater-tapeten! hade den gröna i min förra lägenhet (i ett rum med senapsgul kakelugn och gråa lister, var så fint tillsammans). allt blir liksom lite ståtligare med denna tapet. go go go säger jag!

    • Ja visst är den härligt nostalgisk! Det lät som en fantastisk färgkombo och en gul kakelugn, vilken ynnest!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *