SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Loppis är min stora last. På dessa bilder är allting loppat, ärvt eller blockat, utom pianot som Alma fick sin första jul, den lilla snuttedockan från laplandecostore och kanintofflorna som kommer från fairtrade-butiken Internationell människohjälp. Jag menar inte att loppis är dåligt, tvärt om så ger det mig en enorm tillfredsställelse att fynda på andrahandsmarknaden, speciellt när det kommer till hantverk. MEN, jag har dragits med en mental krock kring detta på senare år. Vad lägger vi pengar på och vad kan vi spara in på för att få mer tid tillsammans? Min passion för det estetiska kontra att värna om miljön kontra ytlighet, kontra hemtrevnad och slutligen att hushålla med resurser har liksom inte gått hand i hand. Därför har jag bestämt mig för att göra allt i min makt för att köpa mindre och om vi vill leva självförsörjande på sikt gäller det definitivt att hushålla med det vi har, lappa & laga, ha ett öppet sinne, sänka kraven på det ytliga och heja på det sunda förnuftet.

Jag skrev ett inlägg på instagram i förra veckan angående just detta. Tankar kring materialism och ständig konsumtionshets från alla håll och fick så mycket klok respons. Tack! Det är inte alltid lätt att se förbi trender och dämpa ha-begär som plötsligt dyker upp, speciellt som gravid när man boar som mest, men jag tyckte det var så fint att se hur vi är fler som kämpar och vill gott. Ibland kanske mer än vi själva förmår men så länge vi är medvetna om våra beteendemönster går de oftast att vrida och vända på tills det där skavsåret känns någorlunda bekvämt. Förhoppningsvis lyckas vi alla hitta en medelväg som fungerar. Tid för eftertanke och självreglering men också att vara snäll mot sig själv är några kloka tankar som jag tar med mig på vägen.

4 Comments

  • Det där är så svårt! Ett stort dilemma. Visst vill man ha fina saker och ha ett fint hem samtidigt man vill hushålla mindre (ofta går det hand i hand att ju mindre ekonomi man lägger ju mindre avtryck görs det i miljön osv.)…. och få mer värdefull tid tillsammans!

  • Åh vad fint att du också skriver om detta! (jag skrev ett gästinlägg här för ett tag sedan om loppis, konsumtion och hur det påverkar ens tankar) Jag tänker också mycket kring sådana saker och försöker vänja av hjärnan vid att ständigt fundera på saker att köpa. Det är häftigt när man märker att det fungerar och massor av energi frigörs! Tack för din fina blogg och instagram- inspirerande! Kram

  • Åh ja, jag har gått i precis samma tankar som du. Det är så svårt för det finns så mycket fint som man bara vill ha, men behöver man? Bra att rannsaka sig själv 🙂 Supermysig blogg btw försöker dig på Instagram och vill gärna följa dig här med! Kram /Petra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *