Kalajs2Kalas

Så var vabruari här och vi inleder med snöstorm, hosta och öroninflammation som påföljd men då får man också titta på tv, läsa böcker och spela memory halva dagarna. Eller som här, ställa till med apkalas för Apis, min gamla följeslagare. Barnen kan slänga ihop en tigerkaka eller muffins innan vi hinner blinka och fint är väl det. Så hjälps vi åt att skjutsa in en kaka efter den andra i ugnen och det skulle visst vara glasyr förstås, när det är apkalas så är det och plötsligt blev tre-fikat riktigt festligt.

Kalajs

Det stormar lite inne också. Som vanligt. Här om kvällen blev vi nyfikna och rev bort en garderob, där bakom spånskivorna gömde sig en riktig skatt, pärlspont från lanthandeln på både väggar och tak. Dörröppningen in till vardagsrummet väntar vi med några dagar tills det värsta byggstöket är borta och dammet hunnit lägga sig.

Kalajs5

När det är sjukstuga kan man också få för sig att rensa bland leksakerna i sitt rum, för att sälja vidare till ett mindre barn. Åtminstone om man är fem år och vill spara ihop pengar till en hund. Självklart förvaras de tryggt i en hundspargris, förutom när de ska hällas ut över hela golvet för att räknas. Tio, tjugo, trettio.. i tiotalens era, storasyster lär lillasyster allt hon kan.

Kalajs6

Också blir det en ny kväll, ja även fredagkväll är byggkväll här hemma och vi har det rätt så mysigt när vi drar ut spik och får tid att både jobba och prata in på småtimmarna. Här har vi reglat upp för en betydligt mindre platsbyggd garderob av spillvirket från den gamla, enorma och rätt opraktiska versionen som stod här innan. Vilket rum är nu detta? Jo det är det tidigare gäst- & lekrummet som ska bli till vardagsrum. Vad tycker ni om färgerna på panelen? Behålla original eller måla, den ständiga frågan här hemma. Sedan undrar jag vad du skulle vilja se mer av här på bloggen? Trevlig helg på er fina!

3 Comments

  • I always look forward to your posts. 🙂 This is my favorite kitchen and I am getting so many ideas for my own kitchen remodel, which I hope will look warm and well loved like yours. xoxo

    • Thank you Sarah for your kind words! It warms my heart and inspires me to keep up posting 🙂 We have kept most of the foundations in our kitchen. Trying to use what we have instead of demolishing and build a whole new one. We spared both time, money and resources from nature. When we built the pantry and put up panels we decided to use them through out the whole area and painted these different parts to create a more uniform kitchen that hopefully will last a lifetime or two 🙂 Big hug!

  • Älskar inlägg om ert hus! Men inlägg som handlar om olika teman med grund i att saker får ta tid eller ”man tar vad man har” tycker jag är inspirerande och extra bra som motvikt till andra bloggar som mer inspirerar till konsumtion och press istället för vila och skapandelust.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *