Pepparkakor SkafferietPeppis3Peppis5Peppis2 Peppis6Peppis4Helgen var en riktig karamell. Att starta morgonen med att mortla nejlika för att sedan baka pepparkakor en ledig fredag i slutet av oktober kan vara bland det mysigaste jag vet. Jag har alltid älskat julen och gärna tagit ut den i förskott för att hinna suga ut så mycket glädje och njut som det bara är möjligt. Ska all julstämning kramas ur i december känner jag mig lite snuvad på allt det mysiga jag vill hinna med, utan att för den delen behöva stressa. Men visst är det ändå märkligt hur tiden plötsligt finns där, tillsammanstid och tid för pyssel, pynt och bakning den mörkaste månaden på året.

Förra helgen var svärföräldrarna här, de hade med sig en hel påse med äpplen från deras trädgård. Gammelmormor Inger och farmor Eva hade gjort äppelkaka och äppelmos åt oss och så gjorde vi äppelringar och äppelpaj av resten. Sedan åkte vi med familjen till paradisbadet. Lyckliga ungar och lyckliga föräldrar. Det här med tillsammanstid, kanske det viktigaste i livet.

2 Comments

  • Min dotter frågade i helgen om vi kunde göra pepparkaksdeg och jag började fundera…kan man det i mitten på oktober…? Så underbart att jag fick svaret nu! Det blir pepparkaksbak till helgen!

    Äppelringarna, torkar ni i ugn?

    • Åh! Såklart, här äts de ändå upp så snabbt att det knappt känts som om de funnits innan de är bortglömda.

      Dessa är torkade i ugn, men vi gjorde några för en månad sedan och hängde på ett snöre i kökstaket, det funkade lika fint det! Bara det att barnen fick vänta någon dag innan de var klara att mumsa i sig. Tycker äppelringar är det perfekta snackset att skicka med i ryggsäcken som extra energi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *