Dessa bilder tog Matilda när hon hälsade på hos mig för första gången för två år sedan. Hennes sätt att fånga tid och rum är så otroligt härligt, dessutom gör hon det på ett väldigt ärligt sätt!

Jag och Soraya jobbar på med BYN collective som vanligt och det känns så härligt att få vara en del av ett så kreativt team som vi två faktiskt är. Det sitter liksom aldrig fast och dessutom har vi alltid roligt på jobbet även om vi oftast jobbar väldigt hårt!

Vi har ju hunnit måla om våra marmoleumplattor i hallen. Det blev en rostig och beige färg på rutorna och jag blir lika glad varje gång jag passerar den gången nu. Barnen hoppar hage och hemmet blev en aning gladare!  För några veckor sedan åt vi frukost hemma hos Nina med frukostfrämjandet. I hennes kök infinner sig ett sånt magiskt lugn och hon är en så varm och fin person där man alltid känner sig välkommen. Frukosten hon bjöd på sen och kolla äggen! Åh! Sedan åkte vi till hennes granne, en plantodling med löpmeter av tulpanlökar och annat härligt grönt!

Vi har odlat en hel del, det är större nu och har skolats om för första gången men oh så lite tid jag har att skötta mina kära plantor. Det har mest blivit jobb på kvällarna den sista tiden.

Nu när våra grödor börjat sina i jordkällare och skafferi valde vi att testa en vegetarisk ”matkasse”, Årstiderna. Deras säljargument var att allting var så närproducerat och grönt som möjligt. Det mesta var danskt så vi valde bort detta väldigt snabbt. Däremot fick vi med oss några goda recept. Trist!

Vi har hunnit ha sportlov med massa brädspel och långa frukostar men efter det har det varit ett evighets-vabbande! Här sitter han som hunnit fylla två stora år, min minsting är inte så liten på jorden längre. Åtminstone inte när det kommer till orden.

Nu ser vi framemot grönska och sprättande hönor i komposten. Här har vi fortfarande snö men om någon vecka så kommer hoppet om sommaren tillbaka. Som vi längtar!

Tack för att ni fortsätter titta in här. Det har känts så omotiverat att blogga så ni får jättegärna skriva vad ni vill se/veta mer om. Stor kram!

7 Comments

 • Hej Fanny, jag älskar din blogg och hoppas du vill fortsätta att blogga ibland. Du inspirerar och inger ett lugn med dina vackra bilder och kloka ord.
  Kram Lotta

 • Blir så inspirerad av hemmalivet, det enkla. Skriv om allt som händer på er lilla gård. Det hjälper mig att leva långsamt.

 • Hej Fanny, jag älskar verkligen din blogg så jag hoppas du fortsätter att skriva och känner inspiration för det.
  I en tid av sjukskrivning och utmattning i höstas ( min son är psykiskt sjuk) så ska du veta att dina bilder och texter gav mig både ett lugn och inspiration. Kram Lotta

 • Jag tycker absolut att du ska fortsätta blogga, jag tycker så mycket om den. Jag vet inte vad du ska skriva om, bara att jag älskar bilderna. Det är så vardagsnära och de gillar jag. Var bara dig själv så går det nog hem.
  Lycka till! Maria

 • Hej, wow. Jag gillar de mysiga bilderna och vardagspratet, myser när jag tittar in i bloggen. Jag gillar att läsa om trädgård och hållbarhet, självhushållning och återvinning och mat och pyssel. Önskar er en fin påsk!

 • Hej, tycker att det ger mig mycket att läsa om andra familjer som valt livet på landet. Odling, självhushållning och diy på olika sätt intresserar mig mest. Vackra och inspirerande bilder!

  Anna

 • Hei Fanny
  Nyter alt av bilder og det du skriver!!…. alt er så vakkert og hjemmet ,barna, dyra er så harmonisk som et hjem med hjertevarme skal være!!
  Konto og blogg gir meg masse inspirasjon i disse tider hvor alt skal være så nytt og minimalistisk!!…Ønsker dere en topp høst?
  Anne Mona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *