Just nu är det magiskt att vara mamma åt den här lilla nyfikna, fina och varma lilla 2,5-åringen. Den här tiden är så underbar! Att få uppleva sommaren genom hans ögon, nu när allting är nytt och spännande, följa hur han hittar det stora i det lilla och roar sig i timmar ute på gården med vattenlek och smågrus. Fascineras av fjärilar och klappar på hönor, jag kan riktigt se hur han njuter. Sedan somnar han gott efter alla nya intryck. Snart kommer väl 3-årstrotsen som ett brev på posten så vi passar på att njuta här och nu.

Viktiga stunder, när lillebror somnat tidigt och vi får äta nybakt bröd, dricka te och spela några omgångar vändtia tillsammans. Vi har börjat med det nu på sistone, att sitta ner alla fyra och äta kvällsfikat ihop. Då hinner vi prata och varva ned en stund innan läggdags. Här om kvällen gjorde A och T eget te på svarta vinbärsblad och rabarber, de blev alldeles uppspelta och plötsligt så rika, jag förstår precis hur de kände sig! Känslan av att kunna skapa någonting användbart ur det vi redan har. Någonting som kanske inte tycks så självklart i dagens samhälle där konsumtion ofta är första tanken när någonting saknas hemma.

1 Comment

  • Å det är så vackert allting! Orden, bilderna, tankarna, livsfilosofin… Jag längtar alltid efter ett nytt inlägg, och jag blir glad oavsett ämne- odling, familjeliv, hållbarhet- älskar rubbet! Tack för att du förgyller min surfstund!✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *