Designtävling!

Nu har vi öppnat tävlingsanmälan för designers som söker en rolig utmaning!! Tipsa era vänner om evenemanget och tävlingen!

Den 18:e mars klockan 13:00 till 19:e mars kl 21:30 pågår Fashion UP! designtävling.

Som tävlingsdeltagare får du möjlighet att designa en valfri outfit på plats och visa upp den under en modeshow inför en kompetent jury. Totalt har du 20 h på dig att designa och sy din outfit. Temat under modefestivalen och tävlingen är Pure Construction:

Pure Construction står för renhet, äkthet och hållbar konstruktion. Inspiration hämtas från nordisk arkitektur. Temat återspeglar sig i en enkelhet där detaljerna är avgörande. Snitten och skärningarna står i fokus medan plaggen har en ren och enkel passform. Långa och vida siluetter är återkommande och ger en härlig känsla. Temat uppmuntrar till eftertänksamhet och förståelse för vår omgivning. Ljusa toner dominerar och vi ser vitt, ljusgrått och kalla pasteller.

Hur går designtävlingen till?

Tävlingen äger rum i anslutning till övriga aktiviteter under modefestivalen Fashion UP! Det finns möjlighet för besökare att titta på under tävlingens gång. Fashion UP! vill öppna upp för en ansvarsfull, medveten och kreativ modebransch, och därför har vi valt att använda återbruksmaterial och ta vara på alla resurser som cirkulerar i samhället.  Materialet kommer att gå i temats färger vitt, ljusgrått och kalla pasteller. Alla plagg som designas kommer att återfinnas i Klädotekets butik för uthyrning/försäljning.

Som tävlingsdeltagare blir du tilldelad en egen symaskinsplats, provdocka och modell. Genomgång av tävlingsregler ges på plats. Verkstaden är utrustad med allt material som kan behövas under tävlingen. Modeskisser/inspirationsbilder får medtagas, dock ej plaggskisser eller mönster. Ta gärna med ett eget sykitt och tänk på att plaggen ska märkas med ditt “varumärke”.

Under arbetsprocessen kommer Helena Lundström finnas på plats som coach och ge tävlingsdeltagarna stöd, inspiration och råd.

Tävlingen kommer avslutas på lördagskvällen med en modevisning och show, där allmänheten kan köpa biljetter till finalkvällen av Fashion UP!

Fashion UP! står för styling, modeller & accessoarer till modeshowen.

Juryn kommer att bedömda deltagarnas prestationer utifrån följande:

– Koppling till temat Pure Construction
– Kreativ höjd/unikitet
– Kommersiell bärighet
– Hantverk/teknisk nivå.

Så här ansöker du till tävlingen:

http://www.kladoteket.se/designtavling/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *