Utan fantastiska designers som utmanar den traditionella produktionslinjen vore modebranschen ganska körd rent ut sagt. Vi möter och har kontakt med flera designers som på olika vis hittar sätt att tillverka ansvarsfullt mode på. Titta bara på de märken som finns representerade i vår butik.

I förra veckan hade vi ytterligare ett sådant möte, med en fantastisk designer som skapat sin egna produktionslinje. Pia Ekman är designer och driver märket P.S.Ekman som tillverkar kläder genom att återanvända tyger och material med en otroligt korrekt sömnadsteknik. Vi besökte Pia i hennes ateljé som ligger på hemlig plats nästan under jorden, där hon syr och tillverkar allt själv. Egentligen träffade vi henne första gången under vår designtävling Fashion reMaker, där hon stod som vinnare år 2014. Tävlingen som gick ut på att skapa en outfit i återanvända tyger blev starten på Pias återbruk inom modeskapandet.

 

 

Vi är oerhört glada över att kunna presentera P.S.Ekman som ett nytt designsamarbete till Klädoteket! Senare i veckan kommer ni att kunna hitta en del av hennes produkter bland vårt sortiment i butiken.

 

 

Med detta sagt vill vi också påminna er om att vi har öppet ansökningarna för årets designtävling, tänk dig att det kan vara starten på ditt modeskapande 🙂 Eller bara en otroligt rolig utmaning! Då det är tredje året vi kör detta event har vi också utvecklat både innehållet och tävlingen. Läs mer på: www.kladoteket.se/fashion-up/

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *