Foto: Hedvig Bergman
Foto: Hedvig Bergman

Vi kan inte mer än hylla Hedvig Bergman som tillverkat helt geniala skor. (När vi var i Sthlm senast hade vi turen att skåla med henne!) Känslan av att gå omkring med ens favoritcitat i platåsulan måste ju vara grymt peppande. Eller varför inte kila in bankkortet och läppstiftet och skippa handväskan. Den fint arbetade platåsulan i trä är öppningsbar. Som ett dolt lönnfack finns det här möjlighet att fylla skon med olika ting.

The-house-of-Berta-Wilhelmson
Foto: Hedvig Bergman

Hedvig säger själv såhär om verken: Med ”Du lär mig att bli fri” och ”Berta Wilhelmsons villa – Mitt liv i miniatyr” vill jag belysa hur kläder och mode har reflekterat människors liv både personligt och strukturellt på ett sätt som jag betraktar som poetiskt och politiskt, förtryckande och autonomt på samma gång.

 

Du-lar-mig-att-bli-fri_670
Foto: Hedvig Bergman

Skon ”You show me how to be free” har varit med på utställningen ROOMS i Tokyo, i Februari 2015.

Kolla in Hedvig Bergman här. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *