P1130662

För några veckor sedan hade vi förmånen att delta på en konferens i Amsterdam som EU- Kommissionen ordnade tillsammans med Single Market Events. Konferensens titel var Working Together to Strengthen the Single Market for EU Businesses and Consumers.  Dagen handlade just om att  stärka banden mellan olika EU-länder och hur vi kan samarbeta bättre.  Vad finns det för möjligheter och hinder idag för företag och konsumenter? Dagen bestod av olika workshops blandat med seminarier. Vi deltog på två workshops under förmiddagen som handlade om Kollaborativ ekonomi och start-ups/scale up-business. Det var verkligen intressant för oss att höra vad som händer på EU-nivå.

 

Väl på plats kändes det är svårt att verkligen kunna påverka som den lilla organisation vi är, när EU känns väldigt stort och byråkratiskt. Däremot är det väldigt bra att vi får chansen att göra vår röst hörd i sådana sammanhang och faktiskt blir inbjudna. Det som ständigt står i fokus är hur vi kan tjäna mer pengar och utnyttja de resurserna som inte nyttjas. Det kan vi bli lite trötta på i dessa sammanhang. Det är inte fel att tjäna pengar, men hur ska man tjäna pengar, på bekostnad av vad? När man pratar om kollaborativa affärsmodeller är det för oss ytterst viktigt att inte glömma bort de miljömässiga och sociala aspekterna också.

Efter en lång, intensiv och intressant dag åkte vi för att besöka Lena The Fashion library, som är precis som det låter ett modebibliotek för kläder och accessoarer. Vi kommer att berätta mer om deras koncept och vårt möte i ett kommande inlägg. Helt klart ett inspirerande besök! Därefter besökte vi Foodhallen en kreativ plats med mat, barer och butiker.

 

Det blev en kort visit i Amsterdam, men vi hann också med att se oss omkring i stan. Dagen efter konferensen var obokad och vi hade tid att strosa runt bland härliga kvarter, mysiga butiker, se cyklande invånare samt besöka den kreativa stadsdelen Noord. Amsterdam är helt klart en stad som vi kommer att besöka igen. Den är fylld av kreativa lösningar, ett cyklande folk och blommor vid varje husknut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *