Läste om att en tyfon närmar sig Tokyo just nu och började kolla på bilder från Tokyo. Det är helt fantastiskt att andrahands-marknaden vuxit sig så stor bland de modeintresserade. Till skillnad från många här i väst, som oftast har en stor garderob och knappt använder hälften av alla kläder i garderoben, så har Tokyoborna med sin ”compact living” och många klädbutiker med konceptet Buy & Sell, en mindre garderob som används flitigare. En intressant tanke till detta är att man också tar hand om sina kläder på ett bättre sätt för att andrahands-värdet också ska hålla i sig. Det är verkligen något vi borde inspireras av och försöka ta till oss! Waste isn´t waste, until you waste it! 

 

Även om det till en början är härligt att inspireras av alla vintagebutiker så är det så många vintage och second hand- butiker att man blir äcklad tillslut, och påminns om hur gigantisk stor textilindustrin är. Det behövs verkligen en Fashion Revolution.

Överlag så var människorna i Tokyo väldigt välklädda. Visst har man hört att svenskar är välklädda, men enligt mig så slår Tokyoborna oss. Det var sällan man såg skrynkliga, smutsiga eller söndriga kläder.  Nedan kan ni se bilder på vanliga Tokyo-looks.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *