Rent is the new buy!

Foto: Rent The Runway

Rent is the new buy! Konsumtionsvanorna börjar ändras sakta. Vi som har drivit klädoteket och uthyrningsmodellen i över fem år tycker dock att det går för långsamt. Det finns ett stort intresse bland forskare och media, men vad händer med företagen och konsumenterna som måste ställa om?!

Rent The Runway är ett företag som hyr ut exklusiva designprodukter och har sitt säte i USA. Företaget grundades 2009 av Jennifer Hyman och fanns då enbart online. Precis som vi brukar säga på Klädoteket så skriver Rent The Runway  “access is the new ownership”. Företaget expanderar och har verkligen en succéhistoria. Istället för att kunden köper billigare “fast-fashion-plagg” erbjuder Rent The Runway en modell där man kan hyra exklusiva modeprodukter från kända märken. Via företagets hemsida och mobilapp går det att hyra produkter för ett visst antal dagar och sedan skickar man tillbaka plagget utan kostnad. Det finns även möjlighet att ha kläder under en obegränsad tid och byta när man känner för det. Givetvis kostar det en slant och det gäller att man är villig att betala för tjänsten. En del av sortimentet går även att köpa. Rent The Runway når över 6 miljoner kunder och samarbetar med 425 olika märken, vilket är helt otroligt!! Nu öppnar företaget dessutom en 3000 kvm stor butik i Neiman Marcus’s San Francisco Union Square i San Francisco, ett varuhus som erbjuder lyxigare märken. Båda parterna tror på att förena hyr och köp-konceptet.

På Klädoteket erbjuder vi tillskillnad från Rent The Runway en garderob som också funkar till vardags och inte behöver kosta skjortan. Vi vill nå ut och påverka konsumtionsbeteenden. Dessutom tar vi bara in ansvarsfulla mindre märken som tar hänsyn till arbetsförhållanden och miljöfrågor. Det är dock kul att se andra hyrkoncept som verkligen lyckas nå ut och att det finns olika nischar för olika målgrupper. Vi fortsätter att kämpa på med verksamheten och har faktiskt många spännande planer och projekt som vi ska ta oss an framöver..:) Mer info om det kommer senare!

HÄR kan ni spana in  Rent The Runway!

 

Foto: Rent The Runway
Foto: Rent The Runway

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *