Idag är det ”Buy nothing day”. Ett initiativ som startades världen runt för att få stopp på all köphets och bidra till en ökad medvetenhet. Istället för att delta i ”Black Friday” som är en dag som bara uppmuntrar till att konsumera mer, handla snabbt och billigt, omedvetna köp, fortsätta att ha en negativ påverkan på miljön och människor som arbetar runt om i världen för att just du ska mätta ditt sjuka konsumtionsbehov. Detta måste få ett slut! Det räcker såklart inte att bara tänka så en dag om året, men det är helt klart bättre än att inte göra det alls!

Genom att delta på ”Buy nothing day/En köpfridag kommer man som konsument att kunna känna av hur svårt eller lätt det är att avstå. Det får förhoppningsvis en att tänka till kring konsumtionssamhällets effekter, och på sikt kan det bidra till en ökad medvetenhet om ens konsumtion och konsumentmakt!! Är du med??!! Det är vi!

Klicka på video nedan för en intressant vinkling av temat konsumtion:

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *