Tillsammans kan vi göra skillnad (tänk konsumentmakt) och vi hoppas att vi alla verkligen försöker påverka folk i julhetsen till att inte köpa onödiga, dåligt producerade produkter och prylar bara för att. När julen kommer med alla dessa reor är det så lätt att påverkas av kedjornas stora kampanjer. Tänk om flera gånger innan du drar ditt kort, behöver jag verkligen det här? Oftast kommer svaret tillslut bli ett Nej. Var ärlig mot dig själv, dina handlingar påverkar alltid någon annan än bara dig själv.

Nedan ser ni ett utdrag från Philip Warkanders senaste krönika från Bon, jättebra läsning och det ger säkert många en tankeställare:

Vi lever i en tid när allt ställs på sin spets. Vår överdrivna klädkonsumtion är ett av vår tids största miljöproblem – och något som på sikt kan leda till slutet på vår värld såsom vi känner den – men ändå fortsätter vi att diskutera mode som ett slags ”instrument” eller ”redskap” för att uttrycka vår identitet. Istället för att knytas till miljöproblem, beskriver vi mode i relation till hur vi vill uttrycka vår egen grupptillhörighet eller våra estetiska preferenser.” – Philip Warkander

Denna vecka kommer vi avsluta med ett sista butiksevent. På onsdag och torsdag kan ni besöka oss som vanligt mellan 14-19 och på lördag mellan 18-21 blir Klädoteket Juloteket istället. Vi fixar en festlig stämning med festliga kläder och accessoarer! Varmt välkomna.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/213614159095726/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *