Vi vill tipsa om en ny och hållbar kollektion som snart finns i butik! Det är nämligen så att projektet Re:textile har utvecklat en kollektion med upcyclat mode tillsammans med Lindex.  Vi har följt Re:textile sedan en lång tid tillbaka och har även samarbetet med projektet på olika sätt. Re:textile fokuserar på att skapa cirkulära designflöden inom textilbranschen (designa rätt från början), utveckla produktprocesser för redesign och ta fram nya tjänster för att förlänga livet på plaggen (exempelvis ändra detaljer på plaggen). Projektet har nu kommit en bit på vägen och samarbetar med olika modeaktörer och väver in redesign och andra hållbarhetsaspekter i deras arbete. Vi blev väldigt glada när vi hörde om samarbetet med Lindex och att kollektionen släpps denna vecka! Produkterna som kommer att finnas i Lindex onlinebutik och i utvalda butiker har designats och sytts om lokalt i Borås.

Här kan ni se mer info om samarbetet: http://retextile.se/lindex-lanserar-upcyclad-kollektion-tillsammans-med-retextile/

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *