Drömmer du om att visa upp dina designfärdigheter på en större arena, ta då chansen och ansök till Sveriges mest schyssta och kanske viktigaste designtävling inom mode!

Designtävlingen är en del av Fashion UP! och pågår under totalt 20 h. Vi söker folk som vill visa upp sina kunskaper inom design och sömnad. Tävlingen vill uppmärksamma omgivningen om att man kan skapa nya och snygga produkter utan att använda sig av nya textilier. Designerna som väljs ut till tävlingen kommer att få använda sig av material som blivit insamlat hos Emmaus Björkå och skapa nytt utifrån temat ”The Beauty in Dissimilar Lines”.  

The beauty in dissimilar lines står för att vi alla uttrycker något eget och viktigt genom det vi har på oss. Vi bär alla på en historia och en identitet som inte är den andra lik. Vad förmedlar vi genom de kläder vi sätter på oss och hur påverkas vi av vår omgivning. Vem avgör och styr det du sätter på dig? Har du ens ett val? Är du modeslaven på fabriken eller konsumentenslaven, eller har du tagit makten i egna händer och ställer dig utanför modehetsen? Vad är ditt meddelande? Budskapskollektionen The beauty in dissimilar lines kommer ge oss svaret.

Designtävlingen kommer att avslutas lördagen den 13 maj under Fashion UP!s finalkväll. Här kommer juryn att utse en vinnare och publiken utser sin favorit. I juryn sitter kompetenta profiler inom modebranschen och det utlovas fina priser:).

Vi söker allt från amatörer till hobbyskräddare och designers! Välkomna in med er ansökan, ni hittar allt ni behöver veta under www.fashionupgbg.se/designtavling/ Här kan ni också ta del av hela helgens program som innehåller allt från Fashion Talks, Modevisningar till en inspirerande Fashion Market!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *