Stockholm Fashion Week pågick förra veckan och vi är glatt positiva över att det syntes mer hållbara inslag än tidigare år! Detta visades speciellt under visningen från Borås Textilhögskola. Där valde ett flertal elever att använda sin kollektion för att ta upp ämnen och budskap som överkonsumtion, återbruk och att skapa hållbar design. Vi hoppas såklart att modebranschen nu välkomnar och låter dessa nya talanger ta plats på riktigt och att branschen inspireras av dessa modeskapare.

Visningen från Borås Textilhögskola var alltså en succé och likaså visningen från Swedish Fashion Talents! Bra arrangerat (cred till superkvinnorna Elin Frendberg och Erica Blomberg bl.a.) och snygg design, inte minst från Ama Awe!

Under veckan hann vi också besöka den kanske skönaste butiken som finns i Stockholm som ju är Remake Stockholm. Efter en frukostpresentation kring hur Remake jobbar med sin produktion och design fick vi se deras höstkollektion. Det var mycket grönt, den fantastiska patchskjortan i nya färger och även hoodies, linnen och några andra nya produkter som de utökat sin kollektion med.

Vi kan stolt berätta att Remakes höstkollektion nu också finns representerad i vår butik 🙂 Så välkommen in i veckan!

Det finns många tankar som far igenom huvudet när man befinner sig mitt i modeveckan. Hur vissa grupper exkluderas genom att skapa en ”modeelit” och att man tvingar fram köpbeteenden som är motsattsen till hållbara. Ett ha begär som för många kan bli en psykisk påfrestning och att mode mest blir ångestfyllt. Men det skapas också mode som finns till för att påverka och som vill förändra samhället till det bättre. Ett utmärkt exempel är This is Sweden och deras budskap som med full kraft skakar om och tar plats i modebranschen. Modets betydelse för samhället är enormt, och tänk hur mode kan användas för att påverka och skapa rättvisa.

Genom att modeföretag väljer att närproducera, ta tillvara på resurser som redan finns, skapa nya affärsmodeller inom kollaborativ- och cirkulär ekonomi kan vi skapa ett bättre samhälle, där ansvar och respekt mot både människan och jorden är ledord. Vi vill ju att ALLA ska kunna ta del av mode och njuta av att kunna uttrycka sig och skapa sin egna stil utan krav och måsten.

#fashionrevolution

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *