Året då vi blev med webbshop, ny butikslokal och kanske en och annan bekymmersrynka (!). Det är inte lätt att ställa om en hel bransch och förändra konsumtionsmönster, men oj vad skoj vi har längs vägen 🙂

Januari kickade igång med Nöjesguidens nomineringsgala, där vi var nominerade i kategorin mode. Riktigt rolig kväll, men det blev tyvärr ingen vinst. I början av året inledde vi ett samarbete med Remake Stockholm och kunde addera ett nytt hållbart märke till vårt sortiment.

Tidigt under året satte vi också fart med planeringen av årets Fashion UP! Vi samarbetade med Boulebar Rosenlund, där vi körde en förkväll inför festivalen. Här bjöds det på modevisning med kläder som skapats i samarbete med Tillskärarakademin och Ikhana spelade live. Mellan varven har vi hunnit med en hel del musikupplevelser.

Klädotekets julklapp till oss själva var Erik Lundins konsert på Pustervik. Riktigt bra spelning och vi bytte även några ord med grymma Erik efter spelningen. Under 2017 har vi fått möjlighet att samarbeta med Ekologisk Stadsdel Majorna 2.0 och den engagerade projektledaren My Welther. Tillsammans arrangerade vi ett event som vi kallade Real Fashion i familjebostäders lokaler, där det bjöds på modevisning, tilltugg och snack om ansvarstagande inom modeindustrin. Inför Fashion UP! teamade vi även med konstnären & designern Lovisa Sköld och Mia Redemo som står bakom märket Starry Eyes. Dessa kreativa tjejer skapade en film för att promota Fashion UP! och sina märken som vi också fick vara en del av.

Under året har vi också tagit oss an en rad stylinguppdrag. Vi stylade Stina Velocette inför hennes spelning på Yaki. Skön spelning och en stylish Stina på scen. Tillslut var det äntligen dags för årets Fashion UP! och i år hade vi premiär i Feskekörka som blev en magisk kväll. Helgen var som vanligt fullspäckad med designtävling, Fashion Talks, Fashion Market, modevisningar och mingel. Vi ser redan fram emot nästa år. Vi har också hunnit med att flytta butiken till nya lokaler vid Järntorget, där vi trivs superbra!

Bandet Wildhart har under året stylats ett flertal gånger av oss, och vi har fått njuta av deras fantastiska musik, inte minst under Fashion UP! 🙂 Våren och sommaren bjöd på många mingelevent och Klädoteket deltog på Boulebar Rosenlunds bouletävling, där vi mötte andra kreatörer och företag från staden. Vi slutade på en tredjeplats och var riktigt nöjda över vår prestation:)! Boulebar Rosenlund har verkligen ett av de skönaste hängen vid vattnet på sommaren. En av sommarens konserter var med rapparen Beri som bjöd på sköna vibes.

Fashion events som vi hunnit med är Ethical Fashion Show Berlin, där vi bland annat fick träffa fantastiska Safia Minney, grundare av People Tree. En sann inspiratör. Vi besökte också Fashion Week Stockholm och var mest inspirerade av nya talanger, där hållbarhet var ett återkommande inslag. Sommaren avslutades med Way Out West och vi fick testa på festivalens kollaborativa tänk genom att dela på festivalband under Share Out West. Bra koncept! Det blev många härliga musikupplevelser och modespaningar.

Under hösten har vi lagt all fokus på att arbeta med vår webbshop som varit ett pågående projekt under hela året. Vi har länge väntat på att kunna lansera vårt koncept digitalt och nå ut till hela Sverige. Vi har samlat fler och nya hållbara designers som anslutit sig till den kollaborativa designplattformen. Inför lanseringen hade vi en fotokampanj med den erfarne och duktiga fotografen Sune Che, MUA Eminah Kocak och modellerna Noah och Leyla. Vi intog Sankt Agnes Café här i Göteborg och vi blev verkligen nöjda med resultatet. Oj vilket jobb det har varit, men vi är oerhört stolta över vad vi har åstadkommit och att vi har utvecklat vårt koncept vidare. Vi har projektlett den digitala satsningen under hela året, där vi samarbetat med Coompanion som affärsrådgivare, Nyla Design som stått för den grafiska utformningen och Kabuto som gjort ett fantastisk jobb med att utveckla de tekniska delarna!

För att kicka igång webbshopen arrangerade vi ett lanseringsevent i början på december. Vi teamade med två fina företag Lokalen Göteborg och Mackapär, där vi med deras möbler och annan rekvisita kunde inreda en tom lokal och skapa inspirerande miljöer. Som besökare fick man möjlighet att kliva in i Klädotekets garderober och även avnjuta ett glas från vår Bubbleria. Det hajpade Göteborgsbandet Kårp spelade live under kvällen. I samband med deras release av låten She ¾ blev de stylade av oss och Eminah stod för hår och make. Vårt sista stylinguppdrag för året blev stylingen av Stina Velocette när hon, Kapten Röd mfl körde sista spelningen av Hundralappen i Globen. Hon ägde verkligen på scen i sin outfit!

Nu är vi glada att blicka framåt mot ett nytt år med nya spännande uppdrag och att fortsätta satsningen med vår webbshop. Glöm inte att kika in där och kom ihåg att det nu går att köpa och hyra från oss över hela Sverige! Vi fortsätter kampen om en hållbar modeindustri, där arbetare runt om i världen ska få drägliga förhållanden och där vi tar hand om vår omgivning. Vi hoppas också på ett år med humanare flyktingpolitik och ett medmänskligare samhälle. Tillsammans kan vi skapa det! Gott Nytt År från oss!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *