Vi säger stort GRATTIS till Alice Bah Kuhnke som blev utsedd till Årets Bäst Klädda på Elle galan igår. Vi tycker såklart att Alice är en klockren finalist och att detta är ett viktigt steg i rätt riktning för modebranschen. Äntligen en politiker som lyfter fram konsekvenserna av modebranschens senaste utveckling. Alice har hittat en stil där hon både tar ansvar och visar respekt gentemot människor och natur.  Alice tackar själv med orden:

”För den som är fri, är mode makt. Makten att kunna ge uttryck för den man är eller vill vara, makten att kunna välja att särskilja sig från mängden eller att smälta in.
Men, mode är också makten över andra människor långt härifrån. Makten att påverka om kvinnor i t ex Bangladesh och Kambodja, har en lön som det går att leva på. Om de får kisspauser under en arbetsdag, eller om de måste hålla sig till kvällen.

Mode är därmed makten att påverka deras möjligheter till liv.
Och, mode är makten att kunna påverka utsläppen från fabriker och transporter och mode är därmed möjligheten att kunna påverka global uppvärmning, som påverkar ekosystem, som påverkar Oss. Dig.

Mode är underbart, det är inspirerande, det är roligt och det är helt fantastiskt. Mode är makt. Makten är er. Använd den.
Tack!

Med ovan ord och den äran, tackade jag för några timmar sedan @ellesverige som utsett mig till årets bäst klädda kvinna. Tillika skänkt mig en ypperlig chans att lyfta livsavgörande frågor. T a c k.”

alice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *