Förra året inledde Klädoteket ett samarbete med Emmaus. Vi har vid några tillfällen fått in utvalda secondhand/vintage-plagg från Emmaus sortiment som vi har haft till uthyrning/försäljning i vår butik. Tanken med samarbetet har bland annat varit att se vad för typ av kläder som kunderna uppskattar, vad som säljs och vad som hyrs ut. Emmaus har flertalet secondhand-butiker runt om i Sverige, och gör en stor insats för miljön genom sin insamling av textilier och prylar. År 2016 samlade föreningen in 4 319 492 kg prylar, kläder, textilier och skor. Återanvändning av kläder är en av lösningarna på den ohållbara konsumtionen som finns idag. Genom att handla second hand bidrar du till större miljönytta än om du köper ett nytt plagg, trots att plagget är framställt på ett mer miljövänligt sätt. Många som inte är vana att handla second hand tror inte att det är något för dem. Man måste ha tålamod och leta sig igenom butikerna. Då kan man hitta riktigt fina och unika plagg som blir livslånga favoriter. Dessutom bidrar du till en bättre miljö!  Välkomna förbi i veckan till butiken för att kika på plagg från samarbetet.

        

Kläderna på bilderna är från Emmaus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *