I september är det dags för val igen. Det finns många viktiga frågor som behöver lyftas fram inför valet. En av dessa är klimatfrågan. Det är verkligen ett ämne som vi måste ta på allvar och det är ett faktum att vi kommer att påverkas om vi inte agerar nu! Klimatriksdagen är ett fantastiskt initiativ som lyfter fram klimatfrågor och en av deras främsta uppgifter är att rösta fram bra klimatförslag som ska lämnas över till Sveriges riksdag. Klimatriksdagen 2018 hålls den 4-6 maj i Stockholms Universitets Aula Magna. Det finns ett fullspäckat och intressant program uppe redan nu. Ett het tips är att gå in och köpa biljetter till helgen. Om man vill anmäla sig som deltagare är det endast 4 dagar kvar!

Klimatriksdagen kickar igång med en invigningsgala på fredagen där olika artister uppträder och engagerade tal hålls. På lördagen hålls en rad seminarier, panelsamtal, motionsarbete i utskotten, det blir debatt och röstning. Söndagen fortsätter med seminarier, och överlämning av motioner till riksdagspartierna. Efter helgen kan man såklart fortsätta att engagera sig och påverka politikerna fram tills valet.

Klädoteket är en av många organisationer som står bakom och har skrivit under Klimatriksdagens värdegrund. Det finns många olika områden som berörs av klimatfrågan, inte minst modeindustrin. Tillsammans kan vi faktiskt skapa en förändring och göra vår röst hörd. Hoppas vi ses i minglet! Gå in och läs mer på  www.klimatriksdagen.se

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *