Sharing City

Foto: Shareable.net

Framtidens ekonomi, Delningsekonomin är en rörelse som växer sig allt starkare. Sharing City är ett pågående nationellt projekt som lyfter fram och möjliggör delande för invånarna i flera städer i Sverige. Så kallade “testbäddar” ska tas fram i Göteborg, Malmö, Stockholm och Umeå och ska sätta Sverige på kartan i världen när det kommer till delningsekonomin. Testbäddarna ska utbyta erfarenhet inom och mellan städerna. Det känns spännande att Klädoteket är en del av Sharing City, och att vi får fortsätta att arbeta för att förändra rådande strukturer i samhället. Huvudaktörerna för Sharing City Sweden är Lunds Universitet, KTH,  Malmö Stad, Umeå Stad och Göteborgs Stad.

Tänk dig själv att få bo i ett lägenhetskomplex där det finns ett mysigt orangeri, där de boende kan umgås tillsammans. När cykeln krånglar kan du bara gå ner i den gemensamma verkstaden i källaren. Väl nere på stan besöker du det kreativa kvarteret där du hittar en  rad nya och unika lösningar. Du kanske hyr med dig en outfit från Klädoteket till kvällens event och passar samtidigt på att hyra en borrmaskin i butiken bredvid för att äntligen kunna hänga upp tavlan där hemma.  Runt hörnet hittar du ett co-workingspace där du slår dig ner för att arbeta några timmar innan du ska hem till en främling för “social dining” för att träffa andra främlingar. Vilket spännande samhälle vi kan skapa:)!!! Med delningsekonomin kommer många fantastiska och spännande lösningar, där det både finns möjlighet till en ökad gemenskap, minskad segregation, en hållbarare livsstil, ekonomiska fördelar, bättre nyttjande av resurser och mycket plats för kreativitet! Vi ser fram emot att fortsätta att vara med och påverka samhället och träffa andra fantastiska kreatörer och opinionsbildare genom Sharing City.

Just nu pågår även Vetenskapsfestivalen i Göteborg och några av verksamheterna som är involverade i Sharing City finns representerade under festivalen. Vi kommer tillsammans med andra aktörer att ha en monter i Nordstan imorgon. Ni kan bland annat hälsa på oss och prata om att hyra din stil, byta fröer/sticklingar, besöka cykelköket eller besöka pop up-gratis butiken.

Här kan ni läsa mer om Sharing City och alla initiativ som pågår: https://www.sharingcities.se/

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *