Idag börjar Fashion Revolution Week! Fashion Revolution Week grundades som en kampanj i samband med att att textilfabriken Rana Plaza i Bangladesh kollapsade och dödade 1138 människor och skadade ännu fler den 24 april 2013.  Det var dags att få ett stopp på en ohållbar industri som exploaterar både människor och miljön! Fashion Revolution- Organisationen står bakom initiativet och är en rörelse som har sin bas i England. Organisationen är finansierad av stiftelser, stipendier från regeringen, kommersiella organisationer och donationer från privatpersoner. Det är en globalrörelse med huvudteamet i England. Runt om i världen finns det ambassadörer som representerar olika länder och sprider Fashion Revolutions budskap. Fashion Revolution är en fantastisk organisation som verkligen behövs!

Vi har arbetat med att sprida detta viktiga budskap sedan vi startade Klädoteket för 7 år sedan och det är viktigt att fortsätta att sprida budskapet om humana och etiskt försvarbara arbetsvillkor för människor som arbetar inom industrin. Vi kan inte fortsätta att konsumera mode för att tillfredsställa våra behov här, utan att ifrågasätta vad det är vi köper. Det är viktigt att man som konsument börjar ställa krav på företagen för att det ska ske en förändring. Givetvis ligger det inte bara på konsumenten, men vi har alla ett ansvar! Vill man veta mer om Fashion Revolution finns det mängder av information på deras hemsida,  affischer & budskap som man gärna får ladda ner och sprida vidare. Vi är en del av Fashion Revolution och hoppas att fler ska haka på! www.fashionrevolution.org

På fredag denna vecka kommer vi att arrangera en Fashion Revolution Aw i samband med att märket Starry Eyes flyttar in och delar butik med oss. Vi kommer att berätta om Klädotekets verksamhet, Fashion Revolutions viktiga budskap och Mia som står bakom märket Starry Eyes berättar mer om sin resa. Kom och häng med oss och inspireras av hållbart och schysst mode!

”We believe in a fashion industry that values people, the environment, creativity and profit in equal measure, Fashion Revolution.”

 

FashRev_Campaign_posters15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *