Årets julklapp 2018- Det återvunna plagget! Så kul att hållbart mode uppmärksammas kring julhandeln som alltid annars kretsar kring köphets och överkonsumtion. Vill man handla ett återvunnet plagg finns det i vårt sortiment. Vi har också fantastiska redesignade, second hand och vintageplagg som är ännu bättre ur miljösynpunkt. Sättet vi konsumerar på är också av stor betydelse och vi måste förändra vårt konsumtionsbeteende. På Klädoteket erbjuder vi uthyrning av våra plagg/accessoarer och vill att man ska ställa sig frågan om man behöver äga allt?! Vi har arbetet med hållbart mode under många år och det är ett långsiktigt förändringsarbete som tar tid. Vi hoppas såklart på att framröstningen av Årets Julklapp och andra mediala spridningar som har ett gott budskap för med sig en förändring på riktigt bland både konsumenter och producenter.

Ett bra tips denna veckan är Buy nothing day som vi arrangerar nu på fredag för att ta avstånd från Black Friday. Vi kommer att anordna ett klädbyte och sortimentet i vår butik finns endast för uthyrning. Läs mer om eventet och hur du deltar här:

https://www.facebook.com/events/522638718235024/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *