Klädoteket är så glada och stolta över att ha utsetts till en av 40 inspiratörer för hållbarhet 2018! GreenMatch presenterar varje år några av årets mest inspirerande röster för hållbarhet. Klädoteket blev utvalda som en av inspiratörerna. Det visar på att vi till viss del har lyckats sprida vårt budskap och inspirerat andra till att handla mer medvetet och tänka till. GreenMatch beskriver vårt arbete såhär:

Klädoteket beskriver sig själva som motsatsen till Fast Fashion. Företaget bygger på tjänsten att vara en lånegarderob. De hyr ut kläder och accessoarer istället för att konsumenterna ska köpa plagg att bära vid enstaka tillfällen. På sin blogg, Facebook och Instagram informerar och inspirerar de aktivt sina läsare med olika outfits från sina butiker, samt uppmärksammar nyheter och samarbeten relaterade till hållbart mode. Konsumenter uppmuntras till en ny typ av konsumtion – en mer hållbar konsumtion som inte ständigt sker på bekostnad av jordens sinande resurser, GreenMatch.

Vi fick svara på vad som motiverar oss till att sprida kunskap om hållbar utveckling.

”Våra ledord har alltid varit att visa ansvar & respekt i allt vi gör.  Att sprida hållbart mode är hela vår grundidé och att aldrig göra affärer på bekostnad av någon annan. Modeindustrin påverkar miljön negativt och exploaterar människor runt om i världen som arbetar inom industrin för att konsumenter ska kunna handla billiga plagg och mätta behov som skapas av företagen. Vi tror på hållbart mode, där vi kan vara med och påverka både konsumenter och producenter till att ställa om och arbeta för en förändring där vi tar ansvar på riktigt. Klädoteket var några av de första som startade med uthyrning av kläder i Sverige, och det har varit en lång resa och inte helt lätt att förändra invanda beteenden. Vi har ändå varit motiverade och känt en kraft i det förändringsarbete vi har bedrivit genom åren, och att vi har fått möjlighet att göra fler medvetna om hållbara och alternativa sätt att konsumera mode på. Vi kommer att fortsätta att inspirera människor till att göra bättre val, ifrågasätta rådande trender inom modebranschen och arbeta för att att man tar ansvar för inte enbart miljömässiga aspekter, utan också etiska och sociala aspekter som måste ingå för att det ska vara en hållbar utveckling på riktigt”,  Sara Habte Selassie grundare och verksamhetsutvecklare, Klädoteket.

Här kan ni se hela listan med alla inspiratörer och hitta bra tips och forum!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *