blueberry

När man hela tiden jobbar med att ta fram nya recept glömmer man lätt bort de gamla recepten man gjort. Man skapar, lagar, stylar, fotar och bloggar och så snart blogginlägget är publicerat är det som att receptet är ett avslutat kapitel. Lite som en uppsats man lämnat in och aldrig tar fram och läser igen.

Mitt bloggande återspeglar ofta min egen kreativa matprocess. Om jag försöker komma på nya favoritfrukostar så blir det med största sannolikhet en hel del frukostrecept på bloggen. Samma sak med desserter, sallader, soppor eller smoothies. Just nu söker jag med ljus och lykta efter nya frukostar som både är vardagsvänliga (alltså snabblagade och kräver minimalt med ingredienser) och smakar megagott. Men inspirationen och kreativiteten har inte funnits. Det har varit totalstopp. Men så kom jag på den geniala idén att scrolla igenom mitt bloggarkiv och vips hade jag 5 bra frukostrecept på skärmen, redo att lagas. Recept som jag pga av ovanstående bloggarsyndrom bloggat om och sedan förträngt.

frukost

Istället för att förbanna min kreativa sida när den uppenbarligen behöver en paus kan jag använda det jag tidigare skapat. Sen borde jag bli bättre på att testlaga recept från fina kokböcker jag får i brevlådan titt som tätt. En hemläxa för den kommande veckan tror jag bestämt. Hur som helst. Jag misstänker att jag inte är den enda som är på jakt efter nya frukostrecept så här kommer länkar till 5 mumsiga (och vardagsvänliga) recept som jag publicerat tidigare.

Granola – servera gärna med krämig sojayoghurt och färska bär

Bovetegröt

Yoghurt Bowl 

Havregrynsgröt I och II

Teffgröt

 

Psst! Ni vet väl om att ni kan kolla in mitt receptindex för att hitta alla mina recept på ett och samma ställe. Finns även en länk i högerspalten –> och så är recepten sorterade efter kategori så att man enkelt kan hitta det man letar efter.

 

Tillbakablick#2_
_DSC0242-001
TEFFGRÖT MED BÄR.

1 Comment

  • Precis i rättan tid! Jag har de senaste morgnarna varit så inspirationslös när det kommer till frullen att jag bara slött sträckt mig efter en näve klyftpotatisar ur kylen – och ätit dem rakt av. Med salt iofs. Det var gott men en fin skål med mumsigt, värmande innehåll är ju en bättre start på dagen, helt klart…

    Jag är såld på kombon tahini + dadlar och äter det som snacks. Ska testa på gröten nu! Jobbar på att bli en grötfantast men det tar tid… snart 26 år hittills, haha.

    Hur som helst, tack för bra inspo! Imorgon bitti blir det sannerligen inte potäter. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *