Frédérics Broyé du Poitou /My crusty cake

Vinmakaren Frédéric Brochet bjuder på det hemliga familjereceptet Frédérics Broyé du Poitou. 

Denna kaka serverades historiskt i Frankrike till arbetare på gården. Karaktäristiskt är ” knytnävsslaget ” som kakan delas med. Bitarna blir olika stora och alla välj er själva om de tar en liten eller stor bit.

Broyé du Poitou_Till dessertvinet Brochet Quarts de Chaume

1. Blanda 500 g mjöl, 250 g socker och 250 g rumstemp smör. Salta lite.
Bred ut på smörad bakplåt Vispa en äggula, som du penslar ut över degen .
2. Dra med gaffel kryssmönster
Grädda i ugn en knapp halvtimme (ca 180 gr) Håller flera dagar i plåtburk
3. Knäcks med knytnäven som sött knäckebröd

Frédéric Brochet delar sin Broyé du Poitou_Lansering Brochet Quarts de Chaume_La Cornue

Till kakan serverar Frédéric ett gudomligt dessertvin som är det första dessertvinet från Brochet: Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015.

More from The waves we make

Karin Björquist på Gustavsbergs Porslinsmuseum

Utställningen Karin Björquist – en tanke tar form visar en av 1900-talets främsta svenska...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *