Nominerade till Årets Trädgårdsbok 2018

The waves bloggare Spenat i stan är nominerade till Årets Trädgårdsbok 2018. Juryn för Sveriges äldsta trädgårdsförening har beslutat vilka trädgårdsböcker som nomineras till utmärkelsen Årets Trädgårdsbok 2018. På Bok & Biblioteksmässan i Göteborg delas priset ut den 27 september.

spenatistan

 

Gartnersällskapets jurymotivering:

”En bok som bevisar att livet i staden och längtan efter egenodlat går att kombinera. Anna Rökaeus och Olof Söderén tar sig an utmaningen att odla hållbart för eget bruk, i en lika hållbar odlingskedja. Vi får ta del av deras kunskap om allt från EU:s frödirektiv till hur vi kan tillverka egen god jord. Hur vi ska göra sortval, förkultivera och vad av det egenodlade som går att vinterförvara, och på vilket sätt. Här finns även något som oftast lyser med sin frånvaro i trädgårdslitteraturen: en uppfriskande konsumentjournalistik. En värdefull läsning för dem som vill odla hållbart, på en egen jordplätt eller bara en fönsterbräda. Spenat i stan är modern både till innehåll och form. Kristina Lidström har gjort formgivningen och de vackra illustrationerna.”

 

Priset instiftades 2003 för att lyfta fram trädgårdsböcker av god kvalité. Stockholms Gartnersällskap samlar yrkesutövare inom trädgårdsområdet sedan 1848 och utgör en kulturbärande kunskapsbank. Se alla nominerade här.

More from The waves we make

MINI RODINI LANSERAR HOME

En textilkollektion med sängkläder och gardiner för hela familjen tillverkad i 100%...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *