Sälen Botaniska

Sälen Botaniska återfinns strax under trädgränsen i en naturlig fjällravin på 800 möh och omfattar ca 4 000 kvm. Trädgården har mer än 1 600 växter från Skandinavien, med fokus på Sälenfjällen, men även lite alpväxter från övriga Europa. Från parkeringen vid Högfjällshotellet är det 700 m lättvandrad stigning längs den asfalterade Södra Kungsleden. Från leden in till Sälen Botaniska, ca 100 m, är det en bra grusad gång. I Trädgården är gångarna antingen grusade eller utgörs av spång.

Här kan du läsa mer om Sälen botaniska


Dahlior i Värmland

Göteborgs Botaniska

Besök den gömda parken Uliako Lore Baratzak i San Sebastian

More from The waves we make

Glow med Hannah

The waves tar ett snack med Hannah Sjöström om ekologiska produkter och...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *