Dags för nya sådder

balkongodling

Att det snart är mitten av september betyder inte att det är en olämplig tid för nya sådder. Tvärt om går det fortfarande utmärkt att så snabbväxande och köldtåliga växter för att skörda nu under hösten, och på vår lilla balkong börjar krukorna med ätbart återigen ta mer och mer av våra sittplatser i anspråk. Rädisor, rucola, spenat och vintersallat är exempel på växter som går fint att så nu. Eller som här ovan en blandning av snabbväxande asiatiska kålsorter och sareptasenap.

Så passa på att stoppa ner lite fröer i en kruka redan idag – lyx att ha färska gröna blad nära till hands under hösten.

/Olof och Anna

 

 

1 Comment

  • Hej Anna och Olof! Jag skriver just nu på en artikel om odling för en lokaltidning i Örebro. Får jag citera er ur det här inlägget (och givetvis credda och länka?) Återkom gärna med mailsvar. Tack och ha en härlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *