Eftersom snön ställde till det så jag aldrig tog mig intill skola så blev det bullbak istället. Rimbobullar från det senaste numret av Lantliv mat&vin. De vart rysligt goda så jag tänkte dela med mig av receptet här!
Rimbobullar, ca 30 st
Deg
50g jäst för söta degar
2 dl mjölk
150 g smör
2 msk strösocker
ca 7dl vetemjöl
Fyllning
100 g smör (inte socker som jag råkade skriva tidigare)
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
Ägg till pensling
Florsocker att pudra
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll över mjölken och värm till 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Häll i sockret och vetemjölet och forma en kladdfri deg.
2. Fyllning. Rör rumsvarmt smör tillsammans med sockret och vaniljsockret så att allt blandas.
3. Dela degen i två delar. Kavla varje deg till en ganska tunn kvadrat och dela sedan varje del i 16 små rutor. Lägg en sked av fyllningen på varje ruta och vik in sidorna. Lägg i en bullform på en plåt och låt jäsa i 1,5 – 2 timmar.
4. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda sedan i 225 grader i ca 8 minuter. När bullarna sedan svalnat pudras de med lite florsocker.
Ät och njut!!
Men JA TACK! Gud vad goda de ser ut! Fina ranunklar anar jag där i bakgrunden med:)
You´ve got mail! 🙂 Nu kallar sängen, snaark.. Kram!
Åhh GOTT! Och maken som innan frågade om vi inte kunde baka bullar i helgen =) ska nog allt testa detta recept! Tack!
Önskar dig en härlig helg! Kram
De där är verkligen en favvo här hemma.
Nästan farligt goda bara 😉
Kram Lina
Rysligt goda säger du….ska vi prova någon gång.
Varifrån kommer det rysligt fina fatet?
Kram LiseLotte
Så fantastiskt gott det låter och vilka vackert fotograferade och komponerade bilder! Du är duktig!
Ha en skön lördag!
Önskar Anna
Gud så goda dom ser ut och vilket fint fat. 🙂 Dessa godingar får jag baka en dag, tack för receptet.
Ha en mysig lördag!
KRAM
I Fyllningen ska det väl vara
100 g smör?
Hej Maria!
De där bullarna ser allt smarriga ut;)
Du undrade över pläden och den har jag köpt på en liten gårdsbutik i Örebro, som reade ut allt för 50%, så det var ingen tvekan från mitt håll. Den är verkligen så snygg och man kan även ha den som överkast för en enkelsäng.
Märket är av house-doctor…
Ha en trevlig lördag!
Kram C
Men gud så gott det ser ut. Och vilka underbara bilder. 🙂
Ha en fin helg.
Kram från C
Underbara bilder!!Bullarna ser verkligen smaskens ut!Tack för receptet!
Kram, Sanna
Ser supergott ut! fina kläder du har på dig:)
Det numret har jag, får nog kolla in vad där var för bullrecept…
Skön Söndag!
Kram Mariette
Rimbobullar som är så goda. Det var länge sedan jag bakade sådana.
Ha en fin söndag
Vilka UNDERBARA bilder.. och de bullarna ser fasligt goda ut ju 😛 Hmm.. man kanske ksulle baka lite 😀
Nu har jag bakat Rimbobullar. De jäste inte så mycket, knappt alls. Men min dotter säger att dem är goda.