Eftersom snön ställde till det så jag aldrig tog mig intill skola så blev det bullbak istället. Rimbobullar från det senaste numret av Lantliv mat&vin. De vart rysligt goda så jag tänkte dela med mig av receptet här!
Rimbobullar, ca 30 st
Deg
50g jäst för söta degar
2 dl mjölk
150 g smör
2 msk strösocker
ca 7dl vetemjöl

Fyllning
100 g smör (inte socker som jag råkade skriva tidigare)
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker

Ägg till pensling
Florsocker att pudra

1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll över mjölken och värm till 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Häll i sockret och vetemjölet och forma en kladdfri deg.

2. Fyllning. Rör rumsvarmt smör tillsammans med sockret och vaniljsockret så att allt blandas.

3. Dela degen i två delar. Kavla varje deg till en ganska tunn kvadrat och dela sedan varje del i 16 små rutor. Lägg en sked av fyllningen på varje ruta och vik in sidorna. Lägg i en bullform på en plåt och låt jäsa i 1,5 – 2 timmar.

4. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda sedan i 225 grader i ca 8 minuter. När bullarna sedan svalnat pudras de med lite florsocker.

Ät och njut!!

Inga kommentarer

Kommentering är stängd.